Tatkala jari menari dan hati berbicara...

Tuesday, June 01, 2010

Happy Birthday Emak...

My mom turns 53 today..



Dear Mak,
Along sayang Mak ...
Terima kasih utk segalanya ..Along tau along agak degil, tak dgr kata, tapi mak sabar je layan peel anak mak yang sorang nih..
Moga bertambah rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik, panjang usia, dapat naik pangkat lagik, dan moga dpt pegi haji kali ke-2. Insya-Allah.

Saturday, May 29, 2010

8 years and still counting ...

8.
8 is my favorite number. Everything must go with 8. Mobile number, Car registration number, even the last number of my NRIC is 8.

And... there's a relationship which is almost 8 years, dan yg paling memeranjatkan, tak ramai yg tahu pasal ni. Mengapa? Kegagalan kisah lalu buat aku jadi terlalu berahsia. Tak mahu orang tahu, agar tak adaorang yang mempengaruhi keputusanku. kisah cinta yang lalu hancur berderai akibat terlalu mendengar cakap orang dan tidak bijak membuat keputusan sendiri. Ku akui, saat itu aku terlalu muda, naif dan keliru. At that time friendship is the most valuable things in life, selain keluarga. Tapi tu la... because of that, aku kecundang sampai hari nih.

Tipu laa kalau aku cakap aku tak cemburu dan iri hati seeing one by one of my friends get married, having their own family, bla bla bla. Hati perempuan mana yang tak nak hidup bahagia , gembira, di sayangi setiap detik. Itu naluri biasa bagi seorang wanita. Unless, orang yg dah takde hati dan perasaan la kan.

Maintaining the relationship is the hardest things to do. And now as its become the long distance relationship, segalanya menjadi amat sukar. Miscommunication, itu laa yg sering berlaku. Sampai aku jadi buntu tiap kali nak berbicara. Seringkali mesejnya tak sampai. Then it comes to arguments!! penatnyaaaa tiap kali bertekak. Sakit hati, sakit kepala,, jantung pun rasa mcm nak gugur.

Whatever it is, I will keep it up and make sure my love story will be ended happily.

This song by ziana zain is the best to describe me at this moment...

Saturday, April 17, 2010